Új jelszó kérése

AMINO WHEY

ÚJ
AMINO WHEY
AMINO WHEY
AMINO WHEY
AMINO WHEY
 •  100% tejsavó fehérje
 •  81% tiszta fehérjetartalom a protein mátrixban
 •  Gyorsabb izomépülés átlagon felüli aminosav hasznosulás által
 •  Lenyűgöző ízek természetes ízesítéssel és tökéletes oldódás
 •  Szabadalmaztatott Aminogen® enzimrendszer
7 490 Ft7490
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Teljes leírás
Használat
Részletek

Újabb világszabadalmas készítmény a Panhellen kínálatában. Az eleve a legmagasabb biológiai hasznosulási értékkel bíró fehérjéket (tejsavó) kiegészítettük az egyedülálló Aminogen® enzimrendszerrel, melynek segítségével még nagyobb mennyiségű aminosav jut az izomszövetekbe, elősegítve a gyorsabb izomépülést.

A legjobban hasznosuló fehérjék – megelőzve a marha-, a tojás-, a kazein-,  a szója és minden egyéb protein kiegészítőt – a tejsavó készítmények. Ezen belül a tejsavó koncentrátum jellemzője a maximális fogyasztói élmény (a legfinomabb ízek, kiváló állag), a tejsavó izolátum pedig kimagasló biológiai hasznosulási értékével vívta ki az elismerést. Az AMINO WHEY™ tökéletesen ötvözi ezt a két pozitívumot: mikroszűrt tejsavó koncentrátum tartalma gondoskodik a felejthetetlen ízélményről és a mind ételkészítéshez, mind turmixként történő fogyasztáshoz kiváló állagról, az izolátum pedig a még jobb hasznosulást biztosítja.

Utóbbit – a kiváló hasznosulást – egy egyedülálló enzimrendszer hozzáadásával maximalizáltuk az AMINO WHEY™ készítményekben: A bioaktív polipeptidekből álló, 100%-ban természetes Aminogen® enzimkomplex a fehérjét aminosavakra bontja, fokozza a fehérjék emésztésének folyamatát, javítja az aminosavaknak (a fehérjék építőköveinek) felszívódását. Az Aminogen® hatására ugyanannyi fehérjéből több aminosavat tudnak hasznosítani az izmok! Ezáltal gyorsabban növelhető az izomtömeg, valamint fokozottabb a regeneráció.

Az AMINO WHEY tehát egy átlagon felüli aminosav hasznosulást biztosító, kimagasló minőségű, tiszta tejsavó fehérje készítmény hobbi- és versenysportolók részére, a nagyobb mértékű és gyorsabb izomépítés és -regeneráció céljából.

A protein mátrix fehérjetartalma: 81%.

Mesés ízek:

Natúr kivitelben és 5 féle ízben kapható a PANHELLEN AMINO WHEY PROTEIN:

Mogyorókrém: Mindannyiunk kedvenc mogyorókrémének ízvilága köszön vissza, némi csokoládés felhanggal és nyújt semmihez sem fogható, egyedi élményt. Igazi kuriózum. Valódi mogyoró és csokoládé felhasználásával!

Erdei gyümölcs: Mintha egy igazi gyümölcsturmixot innánk, friss bogyós gyümölcsökből. A természetes ízélményt a valódi gyümölcsök biztosítják, melyeket felhasználtunk az ízesítéshez. Krémes és frissítően finom – nem „csak” tiszta és hatékony.

Tiramisu: A – valódi – karakteres kávé, az édes-krémes mascarpone és a selymes kakaó tökéletesen megkomponált ízvilága biztosan levesz a lábadról. Igazi olasz ínyencség, az eltérő ízek különleges harmóniája.

Csokoládé: Akár egy mennyei csokiital. Az ízesítés valódi csokoládépor hozzáadásával történt, ennek köszönhető természetes ízvilága magával ragadó.

Bourbon vanília: Karakteres, mégis lágy és krémes. A legjobb cukrászdák vanília turmixait idéző íz felejthetetlen élményt nyújt. Természetes vanília kivonattal.

Natúr: Ízesítést nem tartalmaz, ezért maximális a hatóanyag- (tiszta protein) tartalom, valamint sütéshez, főzéshez is kiválóan alkalmas. A natúr ízek kedvelői, az egészséges gasztronómia hívei, valamint maximalisták számára a legjobb választás.

Adatok
Cikkszám
Kyra232346
Státusz
ÚJ    
Teljes leírás

KINEK AJÁNLJUK:

Versenysportolóknak, hobbi sportolóknak (a napi fehérje bevitel növelése, izomtömeg növelése, illetve izom regeneráció céljából).

MIÉRT FONTOS A FEHÉRJE?

A proteinek sportban betöltött szerepe, fontossága és a szükségesnél nagyobb fehérjebevitel teljesítményre gyakorolt hatása az egyik legtöbbet kutatott téma a modern világban. Bár a fehérjéket is az energiát adó (ún. kalorigén) makrotápanyagokhoz soroljuk, elsősorban nem az energiatermelő folyamatokban van jelentőségük. Legnagyobb szerepük testünk, szöveteink (pl. izomszövet) növekedésében, felépítésében, újjáépítésében van. Szükségesek továbbá a megfelelő vérkeringés szabályozásához; az immunológiai, hormonális, anyagcsere- és egyéb biológiai-élettani folyamatok zavartalan működéséhez, szabályozásához is.

A táplálékkal elfogyasztott fehérjét az emésztőrendszerünk aminosavakra bontja. Azonban minél rövidebb a kívülről bevitt protein aminosav-lánca, annál könnyebben emészthető. Ezt a tényt felismerve indult meg a fehérjeporok tömeggyártása. Fontos kiemelni, hogy egy fehérje alapú étrend-kiegészítők tápanyag szempontjából semmiben nem különböznek az élelmiszerek (pl. csirkehús, tojás) fehérjéitől. Nem támogatják jobban pl. az izomépítést, azonban számos előnnyel rendelkeznek, melyek miatt előkelő helyet foglal el a sportolók étrendjében:

• a fehérje-kiegészítők aminosavakat tartalmaznak, nem összetett fehérjéket, azaz ahogy fentebb olvasható, könnyebben, gyorsabban emészthetők és hasznosíthatók a szervezet számára;

• kényelmesen és gyorsan elfogyaszthatók (ihatók), könnyen szállíthatók;

• magas élvezeti értékkel (finom íz) rendelkeznek;

• komplexebb, hatékonyabb fehérjeforrást jelentenek, mint egy szelet hús – például a cél szempontjából “előnyös” arányban tartalmazzák az aminosavakat.

MILYEN TÍPUSÚ FEHÉRJÉT VÁLASSZUNK?

Tojás-, marha-, tejsavó-, kazein-, szójafehérje – melyik a legjobb választás?

A megfelelő mennyiségű fehérjebevitelen túl fontos odafigyelni a fehérjék minőségére is. Sokszor találkozhatunk a biológiai érték fogalmával. Ez annyit jelent, hogy az adott élelmiszer fehérjéinek hány százalékát tudja szervezetünk saját fehérjéinek felépítésére használni. Az anyatej és a tojás biológiai értéke 100, vagyis teljes mértékben hasznosulnak a szervezetünkben. A tehéntej és marhahús biológiai értéke 88-95 közötti, a csirkehúsé 82. Növényi táplálékok közül a szóját érdemes kiemelni, ami 75-78 biológiai értékkel rendelkezik. Azonban érdemes megvizsgálni a fehérje-kiegészítők biológiai értékét is!

A tejsavó fehérje izolátum biológiai értéke 159(!), a tejsavó fehérje koncentráumé 104. Ezzel szemben a tojásfehérje koncentrátum biológiai értéke 91, a marhafehérjéé 80, a kazeiné 77, a szójafehérje koncentrátumé pedig 74. (Azért emelkedhet 100 fölé egyes fehérjetípusok biológiai értéke, mert figyelembe veszik a felhasználás hatékonyságát is. Ennélfogva valójában nem százalékként, hanem pontszámként tekintenek a biológiai értékre.) Ahogy a felsorolásból is kitűnik, sport szempontjából a leghatékonyabban és legkiválóbban hasznosítható fehérjeforrás a tejsavó fehérje.

A TEJSAVÓ FEHÉRJÉK TÍPUSAI

A tejsavó nem más, mint a sajtgyártás során keletkező, magas fehérjetartalmú melléktermék. (Vízelvonás után a tejsavó por fehérjetartalma 90%.) További finomítási eljárások útján kapjuk a tejsavó fehérje koncentrátumot, izolátumot és hidrolizátumot.

Tejsavó koncentrátum:

A tejsavó fehérje koncentrátumot magas hőmérsékleten való hőkezelés során állítják elő, melynek következtében valamelyest sérül a fehérjék szerkezete, ezáltal kevésbé hasznosíthatók a szervezet számára, mint a tejsavó izolátum esetén. Az állaga viszont jobb: sűrűbb, krémesebb turmixok készíthetők belőle, valamint jobb az ízvisszaadásuk. Izomtömegnövelés esetén kifejezetten ajánlott a koncentrátumok használata, ugyanis hatékonyabban emelik az inzulinszintet, mint a glükóz, ezáltal jobban támogatják a felépítő folyamatokat.

Tejsavó izolátum:

A tejsavó fehérjét nem magas hőmérsékleten kezeljük, hanem alacsonyabb hőmérsékletű szárítást, majd „szűrést” (izolálást) alkalmazunk, így megőrzik a fehérjék aktivitását és könnyebben, gyorsabban emészthető, hasznosítható tejsavó fehérje izolátumot kapunk. Az izolálás során tovább csökkentjük a tejsavó szénhidrát- (a laktóz, azaz a tejcukor mennyiségét) és zsírtartalmát, ezáltal biológiai értéke is növekszik.

A mesés ízekről a Rövid leírás fül alatt találsz információkat. (A leírás tetején válthatsz a rövid leírásra.)

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

A proteinek építőkövei az aminosavak. Szervezetünk fehérjéit 20 aminosav építi fel. A táplálékból származó, véráramba került aminosavakból a szervezet létre tudja hozni saját fehérjéit (pl. enzimek, hormonok, védőanyagok), továbbá számos biokémiai reakció biztosítja, hogy egyes aminosavak képesek legyenek egymásba átalakulni. Amiket szervezetünk is képes előállítani, nem esszenciális (a szervezet számára nem nélkülözhetetlen) aminosavaknak hívjuk. Azonban előfordulnak ún. esszenciális (nélkülözhetetlen) aminosavak, melyeket szervezetünk nem (vagy csak elégtelen mennyiségben) képes létrehozni, így azzal kell gazdálkodnia, amit étrendünkkel beviszünk. Az esszenciális aminosavakat nap mint nap pótolnunk kell. (A zsírral, szénhidráttal ellentétben a szervezet a fehérjéket nem képes raktározni.)

Esszenciális aminosavak:

 • fenilalanin
 • izoleucin
 • leucin
 • lizin
 • metionin
 • treonin
 • triptofán
 • valin
 • hisztidin (csak csecsemőkorban esszenciális!)
 • taurin (csak csecsemőkorban esszenciális!)

Sporttevékenység során (főleg szénhidrát hiányában!) legnagyobb mértékben az ún. elágazó láncú aminosavak (BCAA – Branched Chain Amino Acids), vagyis az izoleucin, a leucin és a valin koncentrációja csökken a vérben, ugyanis az izmok elsősorban ezeket az aminosavakat tudják „üzemanyagként” felhasználni. A PANHELLEN AMINO WHEY™ PROTEIN megfelelő arányban tartalmazza ezen aminosavakat, tovább támogatva ezzel az izomtömeg-növelést és az izomvesztés megakadályozását. Az AMINO WHEY™-ben megtalálható BCAA-t az izmok azonnali energiaforrásként felhasználva hatékonyan segítenek az edzés közbeni megfelelő energiaszint elérésében és fenntartásában.

Nagy izomerő kifejtését elősegítő, elsősorban sportolóknak, nehéz fizikai munkát végzőknek szánt élelmiszer.

Használat

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT: Egy adaghoz tegyen 2 dl vizet egy shakerbe, adjon hozzá 30g Panhellen Amino Whey™ Protein port (1 adagolókanál)*, majd rázza össze és fogyassza. Napi 1-4 adag elfogyasztható, fehérje-szükséglettől függően. Fogyaszthat 1 adagot edzés után (sportolók számára ez a legfontosabb időpont), edzés előtt, ébredést követően, lefekvés előtt, illetve étkezések között.

Felhasználható kásák ízesítésére, proteines ételek készítéséhez, valamint fogyasztható turmixként vízzel vagy tejjel is.

TÁROLÁS: Fénytől védett, száraz, hűvös helyen, 5-25°C között.

FIGYELMEZTETÉS: A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Kisgyermekek elől elzárva tartandó! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!

*Az adagolókanál nem helyettesíti a szabványosított mérőeszköz használatát. A precíz adagolás érdekében használjon pontos mérleget.

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.